Eläkeläiset toiminta & tapahtumat

Veteraanien kuukausitapaaminen 3.11.2014 yhteispotretin keskellä ARVI LAITINEN yli 90 vuotta

Rakennusliiton osasto 003:en Aarne Hana ja Arvi Laitinen 90-v.
Rakennusliiton osasto 003:en veteraanit.

 

 

 

Rakentajaveteraani kokoontuivat vuoden ensimmäiseen palaveriinsa 12.1.2015 parinkymmenen toverin voimin. Vieraana oli Helsingin kaupungin sosiaali ja kriisipäivystyksen  päällikkö OLLI SALIN joka antoi ajankohtaisen tietopaketin Vanhuspalvelulain tämän hetkisestä tilanteesta Helsingissä ja laajemminkin pääkaupunkiseudulla

 

Vuoden alussa 1.1.2015 voimaan tullut laki turvaa jokaiselle vanhukselle joka ei itse pysty asioitaan hoitamaan vastuuhenkilön. Hänen tuellaan kartoitetaan 7 vrk sisällä hoidon tarve ja nämä palvelut on järjestettävä 3 kk aikana. Jokaiselle hoidonsaavalle on turvatta vähintään 485 euron suuruinen summa käyttövaraksi.

Puheenvuoroissa tuli selkeästi esille että jokaisella olisi hyvä olla tiukka tukihenkilö joka perää oikeuksia jos niitä ei ponnekkasti vaadi ne jää saamatta.

Vanhusten palvelutaloissa on saatu elvytettyä virikkeisellä toiminnalla moni jo sängynpohjalle jäänyt uudelleen kävelykuntoon.

 

Todettiin että nämä joka kuukautiset veteraanipalaverit omalta osaltaan lisäävät meidän kaikkien fyysistä ja henkistä kuntoa.

Seuraava kokoontuminen 2.2 klo 11 ja silloin on esillä mm Liittokokousvaalit ja muut liiton asiat

 

Kuvat + tekstit Toivo Koivisto