VETERAANIT 2023

Veteraanijaoston vastaavana toimii Pertti Ratilainen 040 7380 326  pertti.ratilainen@outlook.com

Rakennusliiton osasto n:o 3 Ry:n Veteraanijaoston kuukausitapaaminen maanantaina 6.11.2023 Rakennusliitto Uudenmaan aluejärjestön tiloissa katutasossa. Tapaamista aloitellaan yhteisillä kahveilla ja kokous aloitellaan kello 11.00 alkaen. Tapaamiseen saapuu vieraiksi Tampereen osasto 10 veteraaneja. Osastomme veteraanijäsenille on tilaisuudesta lähetetty myös tekstiviesti jos puhelinnumero on järjestelmässämme. Veteraanijäsenet tervetuloa. 


Lisätietoja voit kysellä jaoston vetäjältä Pertti Ratilaiselta p. ‭040 738 0326‬

Rakentajaveteraanit Lappeenrannassa ja kanavaristeilyllä

Tulipa käytyä rakennusveteraanien kanssa Lappeenrannassa muutaman tunnin Saimaa ja kanva-risteilyllä M/s Camilla aluksella 3.8.2023. Tottakait poikettiin Saimaan kanavalla parin sulun verran. Muisteltiin aiempia Viipurin risteilyjä. Joukossamme oli mukana runsaasti veteraaneja jotka olivat vuosikaudet Neuvostoliiton ja Venäjän ajan työmailla.

Rakennusliitto tarjosi risteilyn ja maittavan lounaan ja kahvitukset veteraaneille. Moni veteraani huumorilla totesi ettei ole turhaa 50 vuotta oltu aktiivisesti osasto ja luottamusmies toiminnassa mukana!

Ristely toi varmasti muistoja pintaan menneiltä vuosikymmenilta. Maailman nykytilanne ja täysin hyytynyt naapuriyhteistyö veti mielet totiseksi. Rauhaa toivottiin.

Kaunis aurinkoinen sää suosi risteilyn osanottajia. Tästä matkasta saatiin uutta virtaa tulevan talvikauden veteraanitoimintaan. Seuraava maanantai tapaaminen on 4.9.2023 klo 11.

KUVAT & TEKSTI Toivo "Topi" Koivisto

Rakennusliiton osasto n:o 3ry:n veteraanit Pärnyyn reissulla 

Rakennus veteraanien pirteä parinkymmenen hengen joukko pyörähti Tervis kylpylässä Pärnyssä huhtikuussa 2023. Kylpylähän on alunperin suunniteltu rakennustyöläisille ja maanviljelijöille ja avattiin 1971. Muutama matkalaisista oli paikkassa jo aiemin ollut ja hyväksi havainnut.

Kolmen terveys-hoidon päivittäisestä hoito sarjasta saatiin hyvin kaivattua lisäenergia. Kaunis aurinkoinen sää suosi kävelyretkiä lähialueilla. Kaiken kaikkiaan onnistunut terveysmatka.

Kuva: Arja Snellman

Näkymä Tervis-hotellin parvekkeeltä Pärny joelle jossa kalastajat palailevat verkoiltaan ja Tulvaraja 2.53 cm - 18.10.1967 Kuvat: Toivo Koivisto 

Ryhmäkuvassa osasto 390, 3, 1 veteraaneja odottamassa bussin lähtöä kohti Tallinnaa

Rakennusliiton osasto n:o 3ry:n veteraanijaoston kokous 6.2.2023 Rakennusliitto Uusimaan tiloissa.

RL osasto 3 veteraanien kuukausi tapaamisessa 6.2.2023 oli vierailijana Maarit Fred tuttu opettaja monelle jo Siikaranta-opiston ajoilta.

Aiheena oli tälläkin kertaa kännykkä ja tietokone asiat. Maarit opasti tarkoin meille juuri niitä asioita mitä eläkeläisille tarjotaan kännyköissä. Miten tulee suhtautua ”erikoistarjouksiin” ja muihin houkutuksiin. Monenmoista pakkomyyntiä tyrkytetään ja tarjotaan maksullisia ”lisäetuja” joita ei edes tarvita. Mielenkiintoinen ja tarpeellinen tilaisuus kaikin puolin. Uskon että aiheeseen vielä palataan toisenkin kerran.


Kuvat & teksti Toivo "Topi" Koivisto